Een tv-producent met principes. Geweldig! (maar nu even niet)

Halsreikend keek ik deze week uit naar mijn allereerste tv-optreden als tarotiste in het programma De Vierling voor Net5. Spannend, maar vooral ook leuk om te doen. Altijd goed voor een beetje publiciteit en reuring in de tent. Want het radiomaken heeft me warm laten lopen om zichtbaar te zijn en mijn boodschap over te brengen. Voorgesprek gehad, producer en eindredacteur een voorproefje kunnen geven van de kaarten en met een goed gevoel weggereden uit Hilversum.

Dezelfde dag een telefoontje. Het feest gaat niet door. De producent, verantwoordelijk voor het eindproduct, is het niet eens met onze bijdrage. Wietske (het medium) en ik worden niet vastgelegd op film. Uit godsdienstige overwegingen. Ik ben niet zo van religie en kan al helemaal weinig met teksten zoals hieronder:

“Ook zal ik mijn gezicht keren tegen ieder die mediums en waarzeggers raadpleegt in plaats van Mij en Ik zal hem uit zijn volk verstoten.” (Leviticus 20:6)”

Tuurlijk. Deze realiteit bestaat ook. Nog steeds is wat we doen ‘eng’.  En ja, er is nog heeeel veel kaf tussen het koren als het gaat om ‘zuivere mediums’ (ik ken er bar weinig). En daarom maak ik me ook zo sterk om mensen op een heldere wijze te informeren en de sluiers op te lichten. Wat een domper. Het begint me duidelijk te worden dat het brandstapel-verleden nog angstig dichtbij is. Waar vrouwen, die in contact staan met het diepe weten, verketterd worden. Uit naam van een of andere god. Ik vind het jammer en wordt er verdrietig en opstandig van.

Het heeft natuurlijk niets te maken met de producent die de keuze maakte om ons niet te filmen. Ik heb zelfs respect voor zijn heldere keuze en principes. Kom daar nog maar eens om in de wereld van commerciële tv. Maar het kwam ons dit keer een beetje rot uit.

Typisch gevalletje van Helaas Pindakaas en het laat me zien dat we nog steeds heel veel heilige huisjes mogen omschoppen. Ik doe dat met liefde :-).

(die eigen show komt nog wel, want zeg nou zelf, wat is een mens zonder dromen?)

4 Reacties

 1. Ortho Dox

  In de ogen van God is iedereen gelijk….behalve….(nou ja,volgens sommigen)

  Hans Teeuwen sprak ooit de mooie woorden “jammer dat iedere gelovige meent het monopoly op de waarheid te hebben”

  Antwoord
 2. Erik

  Gezien je performance op de radio schat ik zo in dat die producent een kans heeft laten liggen…. Komt vast een producent op je pad die er wel brood in ziet. Vlot en natuurlijk weten waar je over praat. Zonder stage angst of wat dan ook. Kom je niet veel tegen. Go for it.

  Antwoord
 3. Jaine Polderman

  Met beide reacties (Erik en Ortho Dox) ben ik het helemaal mee eens.
  Heb er niets aan toe te voegen. Je bent gewoon goed bezig.

  Antwoord
 4. Pien van der Kooi

  People should stop looking outside themselves for the Leader. You Go Girl!!! Bel Petra Hoogstad van Cross Media Concepts, die zou hier wel eens interesse in kunnen hebben. Is programma bedenker. Gewoon doorgaan en niet opgeven. Dikke kus van Pien uit Ibiza

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This