Heb je een gave of ben je gek?

Vorige week interviewde ik Wietske Visser (@wietskevisser) een begaafd helend medium. Een nuchtere, blonde Friezin met een hoop noten op haar zang. Met haar sprak ik over haar gave. Over hoe zij de informatie over mensen binnenkrijgt. Hoe ze contact maakt met gidsen en engelen.“Ik hoor de informatie, krijg het door”, was haar antwoord.
gave of gekte
Ergens ben ik nog steeds sceptisch over dit soort dingen, het ‘helder horen’, maar er is inmiddels zoveel bewijs geleverd dat ik niet meer twijfel. Natuurlijk blijf ik erg alert en laat niet iedereen een kijkje nemen in mijn ziel. Want een reading is zo zuiver als het medium. Nu heeft Wietske haar huiswerk wel gedaan. Ze maakte haar universitaire studie tot orthopedagoog af en werkte intensief met kinderen. En ze ontwikkelde haar spirituele kant en wist weg te vinden met haar gave, het ‘zien’ en ‘horen’ van informatie. Balans dus tussen gevoel en ratio. Een vrouw naar mijn hart.

Zelf legde ik direct de link met ‘stemmenhoorders’, de schizofrene medemens. Volgens mij is het lijntje tussen gave en gekte bijzonder klein. Want als je niet leert omgaan met de informatie die tot je komt, dan lijkt het mij inderdaad niet ondenkbaar dat je denkt dat je gek bent of wordt. Wietske bevestigde mij hierin. Haar broer was inderdaad aan de andere kant van de gave terecht gekomen, in de gekte.

Mijn idee is dat er een groep mensen is die eenvoudig weg te ‘open’ staat met hun kruinchakra (de verbinding met boven, het ongeziene). En dat er een deel is dat niet op een gezonde en werkbare weg hiermee leert omgaan. Dat de gave inderdaad een vloek wordt. Volgens mij is voor een groot deel van deze mensen psychofarmaca niet de oplossing, maar zijn ze niet gezien/herkend in hun gaven. Dat is jammer en doet me pijn.

Wietske vulde aan dat de ‘gekte’ wellicht een link heeft met een karmisch aspect, met religie in vorige levens. Zover wil ik niet gaan, maar het is zeker interessant om verder over na te denken.

Hoe zie jij dit?

NB: Het volledige interview is binnenkort terug te luisteren via deze site.

4 Reacties

 1. Marloes van Mensvoort

  Helemaal mee eens!

  Je kunt wel op een verschillende manier je kruinchakra openen. Je moet dit niet te vroeg doen. Als je dat wel doet, dan schiet je door en kun je de weg terug naar de fysieke realiteit niet vinden. Ben je eerst geworteld in de fysieke realiteit, dan kun je langzaam je chakra’s naar boven openen. Je kunt dan de onneindige ruimte, liefde en ook wijsheid ervaren zonder erin te verdwalen… en met altijd de regie om een verbinding te maken/houden met de fysieke (driedimensionale) werkelijkheid (en ik spreek uit ervaring 😉

  Antwoord
 2. W

  Ik ben Waldo 20 jaar uit Amsterdam, heb al best veel meegemaakt op jonge leeftijd en nu ik ouder begin te worden begin ik te twijfelen aan mezelf. Ben ik nou gek? Of heb ik een gave? Ik kom er maar Niet achter.

  Zou graag hier proberen duidelijk te maken hoe het me overkomt maar het is lastig te verklaren en is ook maar kans dat dag het is

  Antwoord
  • marian

   Ha Waldo, ik stuur je per mail een berichtje.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This