EvenementContact: ik kies voor gemak

Afgelopen donderdag 13 maart stond ik met Spiritainment voor het derde achtereenvolgende jaar op de vakbeurs EvenementContact, waar vraag en aanbod op het gebied van evenementen bij elkaar komen. Denk aan evenementenbureaus, locaties, licht en geluid, faclitair en dit jaar een uitgebreider veld van entertainers. Dit jaar koos ik ervoor mezelf eens in het voetlicht te zetten, door mijn walking act Lady of Hope te promoten. Mooie banner, mooie folder… ik was er klaar voor. Door wat miscommunicatie had ik uiteindelijk een grote stand. Maar ergens in een verre uithoek, zonder veel licht. En er kwamen maar weinig bezoekers langs.Veel bekenden die me niet vonden, hoorde ik achteraf. Genoeg reden om te klagen, zou je zeggen.

Nee, daar had ik die dag niet voor gekozen. Mijn insteek van de dag: ik kies voor gemak. Niet actief promoten en jagen:¬†laat de klanten die bij me passen maar naar MIJ toe komen. Zo voerde ik niet veel gesprekken, maar wel gesprekken met toekomstige nieuwe klanten, die ons werk begrijpen. Zo ging ik met een bescheiden aantal visitekaartjes naar huis (nog geen 30), maar wel met vertrouwen dat business vanzelf volgt. Tel daarbij een aantal geweldig leuke ‘oude bekenden’ op en een supergezellige buurman (Dolf Bekx – De Lachende Lama) en mijn dag kon niet meer stuk. Opvallend dat de kaart ‘Flowering’ opvallend veel voorbij kwam in de speed readings die ik gaf. Krijgen wat je wilt, met GEMAK. Ik ga ervoor! Jij ook?

3 Reacties

 1. Joris Bots - EvenementContact

  Hey, Marian,
  Wat een mooie manier zoals je ermee om bent gegaan. Het is ons ook tegen gevallen om de routing in de nieuwe locatie Taets (waar we overigens wel blij mee zijn) goed te krijgen, zodat alle bezoekers overal langs geleid worden. Dit kwam tot uiting op het veld waar jij stond. De stroom boog deels niet af naar jouw hoek, maar ging meer direct naar je collegae op het entertainment plein.
  Hier hebben we nu alweer van geleerd en leren nog steeds door goed naar alle deelnemers en bezoekers te luisteren. Volgende editie in Taets weten we nu hoe we dit kunnen voorkomen, waarover ik je graag in de loop van het jaar nog over spreek. Reken er maar op dat ik je weer ga bellen ūüėČ Dan hoor ik graag jouw visie op onze mogelijke oplossing. Natuurlijk hoop ik van harte dat je er in 2015 weer bij zal zijn en nog harder dat je uit die 30 leads genoeg handel haalt om ruim meer dan je ge√Įnvesteerde ‚ā¨ 395 er terug uit te halen. Je hebt in ieder geval er al wel een prachtig groot doek met ‘Lady of Hope’ aan overgehouden.

  Spreek je.
  Joris

  Antwoord
 2. Patricia van Giessen

  Hi Marian,
  Je stond misschien wel achteraf maar ik heb je gevonden en je hebt weer een mooie inzichtelijke kaart voor me getrokken.
  Door samen met mijn relatie jouw stand te bezoeken en dat ik haar aan jou kon voorstellen en kon vertellen over het leuke evenement dat we samen hebben gedaan, gaat voor jou en mij iets opleveren:) Daar ben ik van overtuigd.

  geweldig om je weer te zien en veel succes met de komende opdrachten

  Antwoord
 3. Chantal van Riel

  Compliment voor je website Marian en leuk dat je in dit stuk je ervaring deelt.
  Ik heb je in het duister gespot hoor! Je viel namelijk wel op met je lichtblauwe jurk tegen de donkere achtergrond. En je was, met je volle aandacht, in gesprek met een bezoeker. Ik hoop dat daar iets moois uitkomt. Net als uit onze 1e ontmoeting op de SKC netwerkborrel van Branchecontact.
  Je Lady of Hope act paste perfect bij onze Hoge Hakken Echte Banen conferentie!

  Veel geluk,

  Chantal

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This