Tarotkaarten leggen in Hippie Stijl

Tarotkaarten leggen in Hippie stijl SixtiesAfgelopen week werden we door Evenses Entertainment naar een hele leuke klus uitgezonden. De Nederlandse distributeur Moët Hennessy organiseerde de ArdbegDay om de nieuwste limited edition Ardbeg Grooves (een fles whisky die zo’n slordige 115 euro kost) te introduceren onder deinfluencials van de (online) media en haar vaste klanten. De locatie was in ieder geval met zorg uitgekozen: Meneer Nieges aan de Oosterdokskade in Amsterdam. Spiritainment werd gevraagd voor tarotkaarten leggen voor de gasten. Het restaurant aan het water was voor de gelegenheid omgetoverd in sixties stijl, want het thema van de middag was ‘Peat en Love’, een mooie woordspeling op Peace & Love. Peat staat in dit geval voor turf. De whisky heeft dan ook de volgende kenmerken:

Neus: Gerookte kaneel, paprika en leerzeep met de kenmerkende Ardbeggian geuren van dennenhars, turf en de zilte zee.

Smaak: Een krachtig en zilt mondgevoel stroomt naar zoete noten van toffee, vanille popcorn, gezout fruit met roet en turf. De smaak komt bijna over een met een cider gemaakt van peer door de onverwachte tonen van gerookte peer en appel

Finish: Gerookte paprika en vuur met een zachte, zoete ondertoon

Tarotkaarten leggen

Om de feestvreugde te verhogen konden de gasten hun eigen tie-and-dye shirt verven en de waarzegster bezoeken die voor hen de tarotkaarten legde. In passend kostuum ontving zij de gasten in haar prachtig prieeltje, dat stijlvol was aangekleed, net als de rest van de venue.

Er werd veel geproefd, geverfd, gelachen en genoten door de gasten. De waarzegster hoefde zich geen moment te vervelen en verrassend veel mannen schoven aan. Meestal zijn het toch de dames die wel durven. Ik denk dat we kunnen stellen dat whisky-drinkers moedige mannen zijn!

Alleen de regen gooide aan het einde van de middag wat roet in het eten. Maar dat mocht de pret niet drukken. Binnen werd er vrolijk verder gedronken en genoten gasten van heerlijke ‘gerookte’ hapjes (in stijl), live muziek en een gastvrije ambiance. En outfit van de waarzegster? Die hoefde niet eens niet aangeschaft te worden. Dat krijg je ervan als de sixties je favoriete tijdperk zijn, zowel in de kledingkast als in huis!

0 reacties

Share This