Workshop teambuilding: aurafotografie

Workshop teambuilding aurafotografie

‘Kunnen jullie misschien een complimentendame leveren?”, vroeg de klant. Ze vertelde me dat ze in het kader van een themamiddag voor het middenkader op zoek was naar een act of workshop die paste binnen het thema ‘herkenning’. Uiteraard had ik haar graag de Lady Flattery verkocht, maar ik dacht aan een workshop die nog beter zou kunnen passen: de Aura Experience. Ofwel: een workshop teambuilding aurafotografie waarbij het complete middenkader op de aurafoto gaat.

Groepskleur

De klant was direct enthousiast en legde het voor aan de directie. Haar enthousiasme trok de directie over de streep. Aan de start van de middag zou iedereen op de foto gaan. De foto zelf kreeg men nog niet te zien. Dat kwam pas later, nadat plenair een korte workshop was gegeven over de kleuren. En wat bleek: ook het bedrijf had haar eigen ‘kleur’ want een groot aantal medewerkers ‘had’ dezelfde kleuren, namelijk rood en geel. Een groep praktische en pragmatische aanpakkers die van wanten weten. Niet raar, gezien de samenstelling van de groep.

We zien het vaker, dat thema’s in groepen terug komen. Dat heeft dan te maken met de aard van het werk (mensen in de zorg zijn vaak opvallend groen en paars) of met de werkomstandigheden (veel ‘oranje’ energie bij een bedrijf dat in verandering of reorganisatie zit.

Persoonlijke reading

De kracht van een aurafoto is enorm. Niet alleen krijgen de medewerkers een persoonlijke reading en blijvende herinnering mee, de foto’s geven onderling veel stof tot gesprek. We zeggen wel eens gekscherend: ons werk start pas als we weer weg zijn. Achteraf kregen we hele fijne feedback van de klant:

“We hebben inmiddels verschillende evaluaties binnen en daarin is iedereen enthousiast over jullie bijdrage dus well done!”

Lees hier meer over aurafotografie

Over de aurafoto

De aurafoto is een dubbelopname. Eerst wordt er een gewone foto van de gast gemaakt en daarna wordt de aura er overheen gefotografeerd. De wazige kleuren worden veroorzaakt door een krans van kleine lichtdioden (LED’s) die voor de lens zijn gemonteerd. Deze lampjes belichten het gebied dat nog zwart was. De kleuren die worden opgewekt, zijn afhankelijk van de huidweerstand die in het elektrisch circuit wordt gemeten. 

0 reacties

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.

Share This