Nederland klaar voor spiritualiteit?

Ik blijf ervan overtuigd dat Nederland klaar is voor spiritualiteit en ontwikkeling van zelfbewustzijn. Maar eens in de zoveel tijd krijg ik een zogenaamde reality check en denk ik “we hebben nog een lange weg te gaan!”

Spiritainment-dag voor Viva-lezeressen
Afgelopen 4 februari was het zover: Spiritainment organiseerde samen met Viva een spirituele inspiratiedag voor meer dan 150 lezeressen. Voor ons een hele nieuwe stap, om de particuliere markt te omarmen. Met 4 workshops en een keur aan Spiritainment-acts (van handlezen tot auralezen) hadden we een afwisselend programma neergezet. Locatie was ook niet mis: een heus kasteel in Oegstgeest. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een topdag.

Niet alles loopt zoals gepland
De dag verliep niet helemaal zoals we ‘m gepland hebben, maar dat had vooral te maken met zaken waar we geen invloed op hadden (o.a. de kou). Maar gemiddeld werd de dag goed gewaardeerd. De spiritainers waren stuk voor stuk erg enthousiast, hadden mooie readings en workshops verzorgd. En ergens voelde ik het ook; dit is een gouden concept om heel veel mensen op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met bewustzijnsontwikkeling!

Kater
De kater kwam later :-(. De maandag erop las ik de eerste enquêtes… die varieerden van ‘geweldig’ tot het schokkende ‘wat waren dat voor straatartiesten?’. Ik was echt even sprakeloos. Ik sta zo vierkant achter mijn mensen en hun talent, dat deze reactie aanvoelde als een rechtse hoek.

Het glas is half vol
Zo is het dus ook in Nederland. Iedereen krijgt te zien wat hij denkt.. en ik werd me pijnlijk bewust dat we nog een lange weg te gaan hebben om ons werk serieus neer te zetten. Er zullen altijd sceptici zijn. Dat is een gegeven. En er is een steeds groter wordende groep die wél open staat voor persoonlijke ontwikkeling. En ik heb besloten me vooral daarop te gaan richten. Ook voor mij geldt: het is maar net hoe je wilt kijken! Wat mij betreft is het glas altijd half vol 🙂

1 Reactie

  1. Jaine Polderman

    Ik weet er nog een: Er zijn vele wegen die naar Rome leiden.
    Er zullen altijd mensen zijn die kritiek hebben en die zullen eerst de weg naar Rome voor zichzelf nog moeten vinden. De kans is groot als ze daar zijn dat ze dan weer wat anders op te merken hebben. Maar jij en je medewerkers gaan gewoon verder want ik vind het een heel goed initiatief.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This