Wat zit er in de tas van de secretaresse?

Onze damestaslezeres was ook aanwezig tijdens het Management Support Event op 8 en 9 november jl. Ze kieperde een groot aantal tasjes om, en verbaasde zich over de rode draad bij deze tasjes. Ze schreef er een mooi stukje over:

“In de Jaarbeurs in Utrecht las ik een paar uur de tasjes van secretaresses en managementondersteuners. Op #MSE12, zoals dat op Twitter heette, het Management Support Event 2012.
Damestasjes lezen
En, wat zit er in die tasjes?

Spullen voor anderen, om van dienst te kunnen zijn. Pleisters, zakmesje, zakdoekjes (veel), pennen, snoepjes, alles in veelvoud.Wat zegt dat? Het overgrote merendeel van die ‘secretariaatstasjes’ laat hetzelfde probleem zien: gebrek aan waardering.Dat geeft een gevoel van armoede, al verdien je gewoon je salaris met je vaste baan. Keihard werken kan best leuk zijn, maar ons gevoel van ‘beloond worden’ zit ‘m niet alleen in geld. Het zit ‘m in een dank-je-wel van tijd tot tijd.


Creativiteit

Voor veel ondergewaardeerde werkers geldt dat creativiteit een goede uitlaatklep is. Daarmee bedoel ik niet per se iets als pottenbakken of kalebasmannetjes maken. Creatief denken, onverwachte oplossingen bedenken, je fantasie gebruiken, iets mals organiseren met de collega’s, dat soort dingen helpt. Probeer het los te zien van functionaliteit. Creatief ben je niet voor je baas, maar omdat je zelf een sprankelende geest hebt.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.

Share This