“Werken is goed voor je!”

Ik kom uit een conservatief gezin, waar ‘hard werken’ geen vies woord was. De appel valt niet ver van de boom, ik ben net als mijn vader ondernemer geworden en besteed soms meer uren aan mijn bedrijf dan goed voor mij (en mijn gezin is). “Van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan”, sprak mijn vader ook. Inderdaad, je kunt er hooguit een flinke burn-out van oplopen, of het kan je tot waanzin brengen (in China gooien mensen zich uit het raam als gevolg van grote werkdruk en stress), maar doodgaan als gevolg van werk… hmmm.. niet in Nederland.

Maar dat was voor mij wel eens anders. Toen ik nog niet zo goed wist wat ik wilde met mijn leven en werk (ja, ja, ook ik) en zelfs licht depressief door het leven wandelde, heb ik eens bijna een jaar in de ziektewet gelopen. In de war, depri, u kent dat wel. Met het zicht op arbeidsongeschiktheid wist ik niet hoe snel ik weer aan de bak moest… Ik hoor de stem van mijn vader nog zingen: “Ga toch werken, daar knap je van op!”. Toen kon ik alleen maar boos worden op dergelijke kortzichtigheid (want een mens neemt zijn eigen ellende vaak ernstig serieus), maar ik realiseer me vandaag dat hij gewoon gelijk had. Mijn optreden van afgelopen zaterdag als treffend voorbeeld.

Na twee dagen beurs draaien vorige week (www.msevents.nl) zag ik nogal op tegen mijn optreden van afgelopen zaterdag. De beurs nog in de benen en in het hoofd maakte me moe, prikkelbaar en redelijk ongezellig voor mijn kind. Nog voordat ik op stap moest naar mijn klus viel ik al in slaap. Net op tijd schrok ik wakker en sleepte me naar de klus in Haarlem. Eenmaal bezig verdween de moeheid als sneeuw voor de zon. Liet me met gemak zelfs nog een extra uurtje extra boeken. Volgens mij liep ik op kosmische kerosine want de avond verliep zo gemakkelijk.

En nog opvallender, de dag erop was ik na zeer weinig slaap (zeg een uur of 4, 5) zo opgewekt, blij en liefdevol. Stroomde gewoon over. Heerlijk. De moraal van het verhaal: werken is inderdaad goed voor een mens. In ieder geval voor mij. Sterker nog, voor mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid is het van groot belang dat ik het werk doe dat ik doe. Mensen blij maken met inzicht door mooie readings. L O V E  M Y  J O B!

Is werken ook goed voor jou???

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.

Share This