Werkloosheid als kans

Vandaag mocht ik werken op het snijvlak van persoonlijke ontwikkeling en carrière. Ik las als tarotiste de kaarten op een banenmarkt van het UWV. Voelde me echt op mijn plek, om mensen wakker te schudden en te laten zien welke talenten en eigenschappen ze in huis hebben. Waar ze excelleren, waar ze voor bedoeld zijn. Vaak zien mensen maar de helft van wat/wie ze zijn. Wie ziet zichzelf onbevooroordeeld in zijn spiegel? Wie heeft helder zicht op zichzelf? Jij?

Het is mooi om te merken dat mijn bijdrage als ‘waarzegster’ echt wat losmaakt in mensen. ‘Een echte eyeopener’, zei iemand me. Ze zag zichzelf in een breder perspectief en voelde dat ze veel meer mogelijkheden had. Op vleugels verliet ze mijn tafel, net als vele anderen deze dag. Ondanks dat ze in een benarde tijd zitten, want werkeloos.

Niet alleen op microniveau is er onrust. Ook mondiaal staat de wereld meer dan ooit op zijn kop, met de financiële crisis, de politieke onrust en het natuurgeweld dat op ons afkomt. Maar is dat een ramp? Ja, zullen de meesten volmondig zeggen. En toch, het is ook een mogelijkheid. Vandaag trokken veel mensen de kaart ‘No-thingness’, de niets-ietsheid, oftewel het kwantummechanische veld van het niets, waar vanuit je weer van alles kunt creëren. En die leegte grijpt veel mensen naar de keel, want die voelt als onzeker. Terwijl het ook een moment in je leven is, waar je zelf bepaalt wat je wilt laten groeien op dat lege veld. Maar dat vraagt om verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid voor je verlangens, je talenten. Je leven.

Mondiaal is het wat minder makkelijk, maar wat wel duidelijk is dat we niet kunnen doorgaan op de manier waarop we zijn omgegaan met elkaar, onze planeet en het waardesysteem. Maar wat dan wel? Dat mogen we zelf gaan vormgeven. Ik draag op mijn manier bij aan het ‘verbeteren van de wereld’.

En wat is jouw bijdrage?

1 Reactie

  1. Daniela

    ik ‘raak mensen aan’ als masseuse. Als iemand onder mijn handen komt er altijd iets vrij, iets los. Spanning, emotie, gevoel. Door dit in de openheid te brengen voelt iemand vaak opluchting, bevrijding. Een liefdevolle hand, aandacht en alle tijd kan ruimte geven om een geblokkeerd hart weer te openen. Het maakt dat mensen weer dichterbij zichzelf komen. Thuiskomen, zo voelt dat.
    Daar word ik blij van!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.

Share This